Beste campings wereldwijd

Voor de echte avonturier is Nederland te klein. De wereldkaart staat in zijn geheugen geëtst en hij is helemaal niet vies van een paar uur zitten in het vliegtuig op zijn bestemming te bereiken. Want hij heeft er alles voor over om een keer bij de beste campings van de wereld geweest te zijn. Er komen dan wel een fiks extra hoeveelheid voorbereiding bij kijken, maar daar is de wereldreiziger niet bang voor.

Want het is zeker ook een belevenis om in de natuur te kamperen. Er komt wel wat meer bij kijken, vooral omdat je niet meer dan 20-30 kg bagage op het vliegtuig mee mag nemen. Hier zijn een paar voorbeelden van de vele die er te vinden zijn:

1. Boya Meer Provincial Park in Canada
Het Boyameer is vooral bekend vanwege haar kleur en ongekende helderheid. Door gletsjers gevormd, is dit een van de weinige wateren die geschikt zijn om in te zwemmen. Je kan er ook andere watersporten beoefenen.

2. Miyajima in Japan
Het prachtigste van Miyajima in Japan is dat je tussen de reeën kunt lopen die op het eiland leven. Daarnaast kun je een chalet huren en is het dichtbij Hiroshima. Op het eiland zijn meerdere tempels, dus je staat erg dichtbij de Japanse cultuur.

3. Isle of Arran in Schotland
Dit eiland is al sinds mensenheugenis bewoond en daardoor kun je nog prehistorische sporen ontdekken. De perfecte plek voor een hike of een fietstocht met de mountainbike. Want Schotland hebben ze echte bergen.

4. Karakul meer in China
Dit turquoise gekleurde meer is in de bergen gelegen en de handelsroute vanuit China ten tijde van Marco Polo ging hier langs. Er zijn restaurants in de nabijgelegen dorpen en hier kun je de authentieke Chinese keuken beleven. Ook handig voor een toiletbezoek.

5. Mutawintji-Nationaal Park in Australië
De groene oase in een woestijnachtig landschap ziet er prachtig uit. Er zijn sanitaire faciliteiten aanwezig en het is mogelijk de oorspronkelijke bewoners van Australië, de Aboriginals, hier te vinden. Wees echter spaarzaam met water!

6. Maasai Mara Nationaal Reserve in Keynia
De safariliefhebbers komen ogen te kort tussen juli en oktober, want dan is de jaarlijkse migratie van vele diersoorten, zoals gazelles en zebra’s van het nabijgelegen Serengeti. Kom in aanraking met de inheemse Maasai!

Voordat je op reis gaat is het belangrijk om de belangrijkste regels en culturele gewoontes op te zoeken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *