Plekken om te vermijden

Waar er beste campings en plekken zijn die je zeker moet bezoeken, is er helaas de keerzijde dat er ook plekken zijn waar het onverstandig is om heen te gaan. Om het eigen voor te zeggen, er staat voor Nederland maar één camping op de plekken die je moet vermeiden.

Fort Oranje
Zeer bekend vanwege de media aandacht van de afgelopen tijd. Fort Oranje is officieel een familiecamping, maar vanwege de vele problemen die er zijn wordt al jaren geprobeerd de camping te sluiten. Dat is tot nu toe nog niet gelukt. Het is daarom niet verstandig om je op deze camping te begeven. De politie komt er met enige regelmaat langs en meestal is dat niet zo goed. Daarom staat deze camping ook met stipt op nummer één. Vooral aangezien deze camping enige tijd het afvoerputje van de maatschappij vormde en dat heeft zicht helaas vertaald naar een camping waar je echt niet wezen moet. Om het plat te zeggen.

Eigenlijk is dit in Nederland de enige camping die je écht moet vermeiden. Er zijn talloze campings te benoemen met een slechte beoordeling omdat één persoon één keer een slechte ervaring gehad heeft en het eigenlijk om een goede camping gaat.

Het is dus vooral belangrijk dat je van tevoren een goede verkenning doet van welke campings er zijn en je houden aan de ACSI of ANWB lijsten. Daar staan campings opgenomen die gemiddelde met een voldoende worden beoordeeld. Wanneer een camping met een onvoldoende beoordeeld wordt, zal deze va de lijst verdwijnen. Hierdoor weet je wel dat je vaak goed zit.

Wees er op bedacht dat sites zoals AirBnB en TripAdvisor vaak geen reëel beeld geven van hoe een camping werkelijk is. Iedereen kan een review schrijven en dat heeft vaak tot gevolg dat je eigenlijk alleen maar ongenuanceerde meningen hebt. Het is óf over the top geweldig, óf zo ver beneden de maat dat degene die de review schrijft iedereen waarschuwt om vooral weg te blijven.

Hierdoor is het ontzettend lastig om een goed beeld te krijgen. Want wat de een is overkomen hoeft bij jou niet te gebeuren. Bekijk daarom vooral de professionele recensies, geschreven door mensen die er echt verstand van hebben en ook weet van zaken hebben. Zij geven meestal een getrouw beeld van hoe de zaken er werkelijk voor staan. Ga altijd goed voorbereid op reis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *