Gezellige activiteiten om te doen met de familie

Niets is beter dan de pret de delen en de pret delen met je familie is fijn omdat je elkaar toch weer op een andere manier leert kennen. Het is een cliché, maar als er geen kern van waarheid in had gezeten was het geen cliché geworden; wanneer de kinderen plezier hebben, heb jij dat ook. Gaat misschien niet helemaal op voor de grote broer of grote zus, maar even rust zullen zij ook niet erg vinden zo nu en dan…

Er zijn genoeg spellen op te spelen met de familie, zoals Wikingerschach ook wel bekend als Kubb. De regels van het spel zijn simpel; team A moet de houten blokken (beter bekend als Kubbs) vanaf de basislijn omvergooien. Het is alleen toegestaan om onderhands te gooien en de stokken mogen niet dwars gegooid worden. De Kubbs die door team A zijn omvergegooid worden door team B op de speelhelft van team A gegooid.

Deze Kubbs worden dan overend gezet en dan moet team B deze “veld Kubbs” eerst omgooien voordat de Kubbs bij de basislijn omgegooid mogen worden. Dit gaat zo door totdat alle Kubbs van het andere team zijn omgegooid. Daarna mag het team de Koning proberen om te gooien. Deze zit vaak met een metalen pin in de grond om ervoor te zorgen dat de Koning niet al te snel valt. Per regio zijn er nog verschillende regelsets, maar dit zijn de basisregels waar bijna elke variant zich aan houd.

Er zijn nog legio verschillende andere voorbeelden van spellen te noemen, denk aan jeu de boules, die je vaak alleen maar speelt op de camping. En zeg eens eerlijk, hoe vaak speel je bordspelletjes? Dat is een van de beste tijdverdrijven wanneer er een regendag is. Buitenspelen is leuk, maar binnen zitten met een warme kop thee, koffie of chocomel heeft toch zo zijn charmes wanneer het buiten aan het regenen is. Speel bijvoorbeeld weer eens ganzenbord, Monopoly of Yahtzee.

Wanneer het weer het wel toelaat is buiten zijn het heerlijkst. Een activiteit in de zon brengt vreugde met zich mee. Ga bijvoorbeeld een wandeltocht maken, aangezien meeste campings toch in de buurt van de natuur zijn. Als je een picknickmand meeneemt, dan kun je ook nog eens gezellig picknicken in de natuur.

Hoewel het niet op elke camping is toegestaan, is een kampvuur maken toch altijd wel een beleving op een zomeravond. Zeker als je marshmallows meeneemt wordt de pret des te groter. Ook worstjes of broodjes maken boven een kampvuur heeft net wat meer flair dan wanneer ze in de pan klaargemaakt worden.

Maar tenslotte blijft het wel een vakantie, dus vergeet zo nu en dan niet eens te relaxen. Zit je op een camping waar de zee lekker dicht in de buurt is? Neem dan een stranddag. Wordt je lekker bruin van en je kan meeste balspellen ook in het water spelen. Wel zo lekker als het van de zomer weer warm is. Of ga naar het zwembad als het even niet meer zo lekker is om buiten te zwemmen.

Ook ouderwets verstoppertje spelen is leuk om met de kinderen te spelen. Zo zien zij ook weer eens wat van de natuur was je vaak niet meer tegenkomt in de betonovergoten steden van tegenwoordig. Of ga op ontdekkingsreis in het bos. Als er een fietsverhuur is op de camping, dan is het zeker een aanrader om een mountainbike te huren. Je kan dan genieten van een prachtig uitzicht en je bent ook nog eens gezond bezig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *